KEBIMBANGAN PELABUR ASING BUKTI INDEKS JENAYAH KIAN MERUDUM

Tinggalkan komen

September 13, 2012 oleh pemudawilayah


Dewan Pemuda PAS WP (DPPWP) melihat kebimbangan pelabur asing dengan keadaan keselamatan di Malaysia membuktikan bahawa tahap keselamatan negara ini masih lagi lemah.

Kebimbangan pelabur asing ini telah disampaikan oleh Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mahamed dalam majlis dialog anjuran kementeriannya bersama beberapa dewan perniagaan asing dan polis.

Ini sekaligus membuktikan bahawa indeks jenayah di Malaysia mencapai tahap membimbangkan. Bukan sahaja rakyat yang bimbang, malahan pelabur asing juga turut sama berasa gusar dek kerana semakin banyaknya laporan berkaitan dengan jenayah setiap hari.

Walaupun Menteri Dalam Negeri dan Ketua Polis Negara cuba untuk menafikan dengan menyatakan bahawa indeks jenayah telah diturunkan, hakikatnya kes-kes rompakan, pembunuhan dan penculikan semakin berleluasa. Kebimbangan pelabur asing ini telah mencalar imej polis sebagai penjaga keamanan di negara ini.

DPPWP ingin menegaskan bahawa para pegawai polis dilantik untuk membenteras jenayah dan bukannya untuk membenteras pemimpin Pakatan Rakyat. Perisik dari Cawangan Khas (SB) sepatutnya ditempatkan untuk merisik kegiatan jenayah dan bukannya mengintip dan mengganggu kegiatan Pakatan Rakyat. Hakikatnya, SB-SB yang digunakan untuk memantau kegiatan politik Pakatan Rakyat lebih ramai daripada yang memantau keselamatan negara. Ini berdasarkan peruntukan polis dalam Bajet 2012.

Jika inilah yang berlaku, maka tidak hairanlah semakin hari semakin banyak kes-kes jenayah dicatatkan. Kerajaan UMNO/BN kelihatan fobia dengan kegiatan Pakatan Rakyat lebih daripada jenayah-jenayah yang terhasil. Bagi mereka, biarlah rakyat hidup dalam ketakutan asalkan politik mereka tidak diganggu.

KAMARUZAMAN MOHAMAD
Ketua Pemuda PAS WP

About these ads

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Muktamar PAS

BUKTI UMNO HINA RAJA MELAYU

Kata Presiden

Kata Mursyidul Am

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 96 other followers

September 2012
I S R K J S A
« Ogo   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkib

Categories

Media AlTernatiF

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 96 other followers

%d bloggers like this: