Usrah

22

Nota: Sahabat-sahabat digalakkan mengambil bahan-bahan Usrah dan ilmu yang ada dalam blog ini secara percuma untuk digunakan dan disebarkan epada semua. Semoga ia memberikan manfaat dan pahala buat semua umat Islam dan mereka yang mahu kepada Islam.

ARTIKEL USRAH
(Disusun Oleh: Sdr. Suhaimi Abd Aziz, Pengerusi Lajnah Tarbiyyah DPPWP)

  1. Minggu 1 : Tasawwur Islam
  2. Minggu 2 : Tajuk I – Fiqh Amal Islami
  3. Minggu 2 : Tajuk II – Usrah Dan Kepentingannya Dalam Jamaah
  4. Minggu 3 : Tajuk I – Sekitar Jamaah Islamiyyah
  5. Minggu 3 : Tajuk II – Amal Jamaie Dan Tuntutannya
  6. Minggu 4 : Akhlak Dan Adab Dalam Berjemaah
  7. Minggu 5 : Tajuk I – Ukhwah Islamiyyah
  8. Minggu 5 : Tajuk II – Taat Dan Wala’ Dalam Ruang Lingkup Harakah Islamiyyah
  9. Minggu 5 : Tajuk III – Konsep Hazar (Kerahsiaan) Dan Kepentingannya Dalam Perjuangan Islam
  10. Minggu 6 : Tajuk I – Tasawwur Tarbiyyah Islamiyyah
  11. Minggu 6 : Tajuk II – Tarbiyyah Ruhiyyah Dalam Harakah Islamiyyah
  12. Minggu 7 : Tajuk I – Dakwah Dan Tuntutannya
  13. Minggu 7 : Tajuk II – Amar Ma’ruf Nahi Mungkar
  14. Minggu 8 : Dakwah Fardiyah

———————————————>

My PhotoUSRAH BERSAMA UST. NASARUDDIN HASSAN TANTAWI
(Timbalan Ketua Pemuda Pas Pusat)

Rukun Baiah

  1. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 01
  2. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 02
  3. Rukun Baiah – Usul isyrin . vol 03
  4. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 04
  5. Rukun Baiah – Usul isyrin . vol 05
  6. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 06
  7. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 07
  8. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 08
  9. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 09
  10. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 10
  11. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 11
  12. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 12
  13. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 13
  14. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 14
  15. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 15
  16. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 16
  17. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 17
  18. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 18
  19. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 19
  20. Rukun Baiah – Usul Isyrin . vol 20

 Al-Wala’

  1. Al Wala’ wal Bara’ : siri 1
  2. Al Wala’ wal Bara’ : siri 2

Akhlak Pemuda Islam

  1. Akhlak 10 : Rajah Karektor Pemuda. vol 1
  2. Akhlak 10 : Rajah Karektor Pemuda. vol 2
  3. Akhlak 10 : Rajah Kerektor Pemuda. vol 3
  4. Akhlak 10 : Rajah Karektor Pemuda. vol 4

Tahaalus Siasi

  1. Tahaaluf Siasi : Mendaulatkan Islam . vol 1
  2. Tahaaluf Siasi : Mendaulatkan Islam . vol 2
  3. Tahaaluf Siasi : Mendaulatkan Islam . vol 3
  4.  Tahaaluf Siasi : Mendaulatkan Islam . vol 4
  5. Tahaaluf Siasi : Mendaulatkan Islam . vol 5

22 thoughts on “Usrah

  1. zacharias berkata:

    Tahaalus Siasi? ke tahaluf?

    Bila nak tukar gambar kat atas tu? bila nak letak TKP baru?

    pemudawilayah-InsyaAllah laman ini sedang dikemaskini

  2. Khalid Yong berkata:

    Salam perjuangan,

    Kullu ‘am wa antum bikhair. Eid mubarak, minal aidin wal faizin.

    Marilah kita melihat kehebatan Al-Quran adn mengkaji serta menjana ilmu-ilmu baru lagi hebat. Sila layari

    http://kajian-quran.blogspot.com/

    Jazakallah kathiran.

    Khalid Yong

  3. Nadeeyah Abdul Rashid berkata:

    Assalamualaikum,

    tahniah atas lahirnya blog yang sangat membantu untuk mendapatkan bahan bahan tarbiyah.

    mudah mudahan sentiasa istiqamah untuk update blog ini

    ana mohon izin untuk ambil artikel dari blog ini untuk rujukan insyaALLAH

    Nadeeyah Abdul Rashid

  4. permuda muslim berkata:

    salam ukhuwah,terima kasih kerana menwujudkan blog ini…ana memohon keizinan untuk mengambik bahan2 dalam blog untuk dijadikan rujukan kepada adk2 ana…salam perjuangan…

  5. Izzahtulislam berkata:

    salam 1 jemaah =)
    syukran kathiran atas usaha antum
    sgt membantu dlm usaha memahami Islam ini
    smoga trus istiqamah :)

  6. asyiq_azhad berkata:

    salam..harapkan soalan2 dijawab..kerna ilmu sbgini sukr diperoleh…

    InsyaAllah

  7. amirul solehuddin berkata:

    Salam…mohon kebenaran untuk mengambil bahan-bahan dalam blog nie untuk rujukan…

  8. salam ramadhan.. sila layari blog ini untuk menempah sampul duit raya istimewa (versi tok guru dan save palestin)

  9. Zoe berkata:

    Assalamualaikum wbt..mohon share artikel dlm blog ya..syukran

  10. Muhammad Fatah berkata:

    salam, camna nak join usrah pemuda wilayah, boleh bagi info x? syukran,jazakallah

  11. ain solehah berkata:

    Alhmadulillah..syukran atas sharing bhn2 ini

  12. muzakkir berkata:

    syukran…ana ambil mklumat dalam web…

  13. Siswa Hijau berkata:

    Assalamualaikum… ustaz ana ada ambil silibus2 usrah utk kegunaan siswa2 di tempat kami. Jazakallahu

  14. Syifa' berkata:

    Assalamua’laikum.. Ustaz, mohon perkongsian bahan-bahan usrah untuk rujukan dan tatapan kami. Moga Allah redha dengan niat dan usaha yg dilakukan kerana-Nya..

  15. nur farhani berkata:

    Ustaz, mohon perkongsian bahan-bahan usrah untuk rujukan dan tatapan kami. Moga Allah redha dengan niat dan usaha yg dilakukan kerana-Nya..

  16. alghazali berkata:

    salam. mcmana nak mengikuti usrah muslimin atau muslimat di putrajaya?di mana?ada contact number?ana sekeluarga baru berpindah ke putrajaya, sedang mencari usrah yg dijalankan di sini…syukran

  17. Dr Badrul berkata:

    jazakallah , salam perjuangan dr bumi UK. Website ini banyak membantu untuk usrah kami di sini.

  18. izzudin berkata:

    salam….ada ana yg x tahu caranye atau memang tiada cara sharing terus ke fb di sini, kalu xde..hrp dpt adakn sharing ke fb…tq

  19. ruhul jadid berkata:

    Assalam…
    syukran adkn blog pengisian ni…
    ana nk tny,ble usrah pemuda wilayah diadakan?ana teringin sertai scra live.

  20. SYUKRAN, MOHON KEBENARAN UNTUK MENGGUNAKAN BAHAN DARI BLOG INI.

  21. zulkarnain iskandar berkata:

    perkongsian yang bermakna

  22. mohamad arifuddin deraman berkata:

    Alhamdulillah….sangat berguna…
    harap dpt mempelbagaikan lagi tajuk perbincangan

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Muktamar PAS

BUKTI UMNO HINA RAJA MELAYU

Kata Presiden

Kata Mursyidul Am

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 95 other followers

Ogos 2014
I S R K J S A
« Okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkib

Categories

Media AlTernatiF

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 95 other followers

%d bloggers like this: