Himpunan Sejuta Belia, Harapan Buat Anak Muda

Tinggalkan komen

Mei 26, 2011 oleh HermanSamsudeen


Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) berharap agar program Himpunan Sejuta Belia sempena Hari Belia yang diadakan secara besar-besar di Putrajaya pada hujung minggu ini dapat dijadikan sebagai satu medium terbaik kepada anak-anak muda supaya dapat mendekati Islam dan mengukuhkan jati diri serta keimanan mereka dari terus dirobek dan dirosakkan oleh cabaran kehidupan masa kini.

Kerajaan harus mengambil peluang untuk memperkenalkan aktiviti-aktiviti yang berfaedah yang bukan sekadar untuk hiburan semata-mata tetapi ada mesej yang positif untuk mereka bawa balik. Melalui himpunan sebesar ini, masalah sosial dapat dielakkan dengan mendidik anak-anak muda menjauhi pergaulan bebas dan aktiviti yang tidak bermanfaat.

DPPWP mengajak anak muda menjadikan Nabi Muhammad saw sebagai contoh teladan yang wajib menjadi ikutan agar dapat memberikan harapan terbaik kepada ibu bapa mereka dan masyarakat. Anak muda perlu menjauhi kemaksiatan dan masalah ketagihan hiburan melampau. Kini masanya untuk anak muda bersaingan untuk mencipta kreativiti mandiri yang mampu ditonjolkan.

Kepada pihak penganjur, DPPWP berharap agar program-program yang dianjurkan dapat menghormati waktu-waktu solat dan pemimpin-pemimpin negara bersilih ganti memimpin anak-anak muda untuk melakukan ibadat sepanjang waktu program. DPPWP juga berharap agar penganjur dapat menyediakan tempat ibadat yang selesa untuk anak-anak muda yang berkunjung dari seluruh pelusuk tanahair.

Di dalam mesyuarat DPPWP baru-baru ini juga, kita telah bersetuju untuk akan menghantar anak-anak muda PAS bagi menyertai pelbagai aktiviti dan pertandingan yang diadakan seperti Futsal, Fotografi dan sebagainya. Semoga pemuda-pemuda PAS yang lain di sekitar Lembah Klang dapat hadir sama memberikan sokongan dan menyebarkan mesej kepada anak-anak muda yang menjadi geng kita sebelum satu lagi Himpunan Rakyat yang besar diadakan pada bulan Julai nanti.

Akhir sekali, masa depan negara adalah ditangan anak muda hari ini dan seharusnya perlu ada satu kekuatan dalam diri anak muda untuk lebih berani tampil kehadapan bagi menuntut hak demokrasi dan kendiri mereka. DPPWP mengajak anak-anak muda diseluruh negara supaya turut mengambil berat akan isu-isu besar yang berlegar disekeliling khususnya yang melibatkan soal sosial, ekonomi dan politik negara supaya kita mampu menjadi warga yang lebih dinamis.

Kamaruzaman Mohamad
Ketua
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Muktamar PAS

BUKTI UMNO HINA RAJA MELAYU

Kata Presiden

Kata Mursyidul Am

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 128 other followers

Mei 2011
I S R K J S A
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkib

Categories

RSS Harakahdaily

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Malaysiakini

  • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

Media AlTernatiF

%d bloggers like this: