10 Nov 2007 – Koleksi Foto Dan Klip Video Himpunan 100K Rakyat;

8

Koleksi Foto

Koleksi Video Klip

8 thoughts on “10 Nov 2007 – Koleksi Foto Dan Klip Video Himpunan 100K Rakyat;

 1. globalmalau berkata:

  Tengok jangan tak tengok…

 2. globalmalau berkata:

  Akhirnya, Mahathir mengaku salah memecat Anwar
  Ali Bukhari Amir
  Thu | Feb 28, 08 | 7:59:00 pm MYT
  Akhirnya, bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed mengaku salah memecat bekas Timbalan Perdana Menteri Dato’ Seri Anwar Ibrahim daripada Umno dan segala jawatannya di dalam kerajaan dahulu.

  Berdasarkan keratan klip video di internet, kita boleh membuat beberapa tafsiran tentang hal jenayah bekas Perdana Menteri ke atas bekas Timbalan Perdana Menteri itu.

  Pertamanya, sudah tentulah ucapan itu datangnya daripada keinsafan hatinya. Rasa insaf itu mungkin berikutan tekanan yang diterima oleh Dr Mahathir akibat terlalu pincangnya demokrasi selama ini.

  Mahathir marah benar terhadap Abdullah kerana suara beliau cuba ditenggelamkan, tidak dapat diapungkan ke media.

  “Semua orang nampakkan bagaimana saya lakukan ke atas Anwar? Saya tangkap dia dan saya letakkan dia dalam tahanan,” kata Dr Mahathir sambil diiringi gelak ketawa hadirin.

  Mereka ketawa kerana aksi Dr Mahathir menggawangkan tangannya ke udara seperti aksi menangkap seseorang lalu digenggam tangannya seraya mencampak sesuatu ke udara. Di situ pun khalayak sudah boleh tertawa dengan jenaka bekas Perdana Menteri itu.

  Tetapi, entahlah ketawa itu untuk siapa dan atas tujuan apa? Mungkin mentertawakan diri sendiri, mentertawakan Mahathir atau sengaja untuk mengambil hati Mahathir? Wallahu ‘alam …

  “Anwar tiada salah apa pun,” kata Mahathir

  Lalu, beliau menyambung: “Padahal dia (Anwar) tidaklah bersalah walau sedikit apa pun. Tetapi, yalah pada ketika itu sukar untuk kawal keadaan.”

  Mahathir mengaku bersalah menahan Anwar dalam penjara itu ketika dia berasa kesal ke atas Abdullah yang menggunakan polis bagi menahan orang-ramai sehingga terkuburnya suara khalayak untuk berucap.

  Barangkali, Dr Mahathir pun tahu dan dia dapat mendengar suara hati hadirin. Dia mesti tahu, akan ada orang yang berkata dalam suara menyampah: “Eek, eleh… dulu pun Dr M buat macam tu juga!”

  Oleh kerana beliau menyedari kewujudan suara-suara sebegitu, maka mungkinlah sebab itu juga bekas PM itu dengan cepat mengaku bersalah menghumbankan Anwar dalam.

  Pengakuan itu dengan cepat menyebabkan imejnya menjadi kembali suci. Hanya, beliau mengaku bersalah, tetapi berdasarkan keratan klip video itu, belum lagi beliau meminta maaf secara terbuka kepada Anwar.

  Mengaku salah dan meminta maaf adalah dua hal yang berbeza. Tetapi, Anwar pun telah memaafkan Mahathir sebelum itu lagi.

  Saya buat pertama kalinya menonton klip video itu dalam yahoogroups SIM, tetapi hari ini (28 Februari) ‘link’ ‘url’nya telah pun dipadamkan. Tidak diketahui kenapakah ia ditarik keluar? Adakah ia dikeluarkan oleh ‘cyber troopers’ Umno?

  Maka, tidak dapat saya memeriksa kalau-kalau terbit kenyataan minta maaf Dr Mahathir ke atas Anwar. Sukar untuk dibuat pemeriksaan juga oleh kerana klip video itu disunting. Dan, ada kemungkinan ucapan maaf itu telah tertanggal.

  Tetapi, untuk lebih bersikap bertanggungjawab, biar ditulis di sini bahawa, hasil daripada penelitian peribadi saya, tidak terlihat kalimat lafaz minta maaf tersebut melainkan hanya cuma pengakuan bersalahnya kerana mencederakan reputasi Anwar.

  Ertinya, terbatal segala tuduhan salah laku yang dihumbankan ke atas bekas TPM selama ini. Pertama, Anwar telah dibersihkan melalui mahkamah. Kedua, beliau telah dibersihkan melalui pengakuan kesilapan dan kesalahan Dr Mahathir sendiri.

  Mengaku salah sudah, minta maafnya bila?

  Apabila Dr Mahathir mengaku beliau terpaksa menipu ketika mengalami saat-saat sukar itu, ini mengingatkan saya kepada sebuah filem Bollywood bertajuk RAM lakonan Kamal Hasan dan Rani Mukherjee).

  Di dalam pergelutan antara Muslim dan Hindu di India, Ram telah kehilangan kekasihnya lalu dia membawa diri ke sebuah kota lain. Sebenarnya pergelutan antara dua agama yang menyebabkan kematian kekasihnya itu dicetuskan oleh seorang ahli politik India.

  Untuk merawat hatinya yang luka lara, Ram pergi ke sebuah kota. Kebetulan, ahli politik itu sedang berpidato di sebuah rumah. Ram meluru ke depan lalu bertanya soalan kepada ahli politik tersebut yang bertanggungjawab mencetuskan huru-hara di pekannya dahulu.

  Terlihat di ruang mata, wajah kekasihnya yang meninggal dunia ketika dua puak sedang bertelagah menegakkan kebenaran di pihak masing-masing. Dengan hati panas membara, Ram bertanya kepada ahli politik yang sedang berpidato itu.

  “Tuan menyeru ke arah kemerdekaan dan persaudaraan, tetapi bukankah tuan yang telah menyebabkan berlakunya peristiwa pergaduhan antara Hindu dan Muslim di pekan saya dahulu?” Ram bertanya bertalu-talu. Dia mahu ahli politik tersebut mengaku bersalah dan meminta maaf.

  Ahli politik itu cuba mengelak, tapi akhirnya Mahatma Gandhi keluar dari celah belakang dan menepuk bahunya seraya memujuk ahli politik itu untuk segera meminta maaf.

  Akhirnya, ahli politik itu merapatkan tangannya dan dalam esak tangis beliau memohon maaf kepada Ram dan semua pihak yang telah kehilangan keluarga pada malam berdarah itu. Gandhi pun berundur dan ceramah tamat di situ. Bagi Ram, segalanya telah selesai.

  Moralnya, jika seseorang ahli politik itu mahu mengaku salah, memang hal itu pun boleh dilakukan. Tapi, untuk meminta maaf, mereka sangat memerlukan kekuatan dalaman.

  Di mana maaf ke atas tindakan penggubalan Auku?

  Tun Dr Mahathir mengaku terpaksa mengenakan tindakan ke atas Anwar dan jangan kita lupa bahawa pada tahun 1971 ketika beliau menjadi Menteri Pelajaran, sebuah akta yang memerangkap mahasiswa dan menjebak pensyarah universiti telah pun digubal.

  Tentunya, Dr Mahathir akan berkata bahawa beliau melakukan semua itu kerana terpaksa juga memandangkan mahasiswa pada saat itu amat sukar dikawal. Dan, seperti biasa Anwar dan rakan-rakannya itulah yang telah hadir pada kemuncak kebangkitan mahasiswa itu.

  Itulah gelombang pertama ketika Mahathir cuba menyekat Anwar dan sekutunya melalui Auku. Seterusnya, gelombang kedua ketika Anwar sukar dikawal apabila bekas TPM itu berada di dalam Umno. Dr Mahathir terpaksa melakukan beberapa tindakan lagi untuk menyekatnya buat kali kedua.

  Kini, ketika tidak lagi berkuasa, Dr Mahathir tidak lagi boleh berbuat apa-apa melainkan beliau hanya menyeru kepada rakyat supaya jangan mengambil peduli kepada parti tetapi pilihlah calon yang dianggap terbaik. Inilah gelombang ketiga, iaitu gelombang kesedaran rakyat yang mampu menumbangkan BN.

  “Inilah sahaja yang dapat dilakukan untuk menyelamatkan negara, memandangkan Umno sudah rosak,” kata Dr Mahathir dalam suatu kenyataan yang lain.

  Sehingga kini ada suara-suara profesional dalam Umno yang mengikut rentak ucapan ini. Antaranya Presiden ProWaris Feriz Omar yang telah mengeluarkan kenyataan yang sama dalam Hujah (TV9) baru-baru ini dan Prof Dr Zainal Kling dalam acara forum di RTM.

  Walhal, dahulu pun Dr Mahathir sebagai pemimpin parti BN, beliau juga meminta rakyat melihat kepada parti dan bukannya kepada calon sangat. Tetapi pandangan beliau sebagai negarawan tentunya lebih suci dan murni.

  Ini kerana, ia disuarakan dalam niat bagi menyelamatkan rakyat dan negara. Semua lafaz ini tentunya sangat bermakna kepada rakyat dan negara. Apa yang diperlukan oleh beliau ialah sebanyak-banyaknya ucapan maaf kepada rakyat seiring dengan kezaliman di dalam tempoh 22 tahun pemerintahan ini.

  Antara implikasi lain berhubung pengakuan Mahathir yang tersilap memenjarakan Anwar ini ialah suatu hakikat yang agak terselindung mengenai ‘haramnya’ kedudukan Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri dalam tempoh sepenggal yang lalu. Jadi, beliau ambil tempat Anwar secara tak sah. Agaknya, sebab itu pentadbiran Abdullah tak berkat.

  Abdullah mesti tahu Anwar dianiaya. Abdullah orang dalam (‘insider’) Umno. Tanpa perlu Mahathir mengaku salah memenjarakan Anwar sekali pun, Abdullah mesti tahu bahawa Anwar tidak bersalah. Mustahil Abdullah yakin bahawa Anwar bersalah. Tetapi, Abdullah tidak peduli semua itu.

  Dia mahukan jawatan PM walau dalam apa situasi sekali pun. Abdullah sanggup berjanji secara lisan dengan Dr Mahathir jika beliau ‘dianugerahkan’ jawatan sebagai PM oleh Dr Mahathir. Apabila beliau mendapat jawatan, Abdullah sanggup mungkir janji.

  Kalau isu berhubung perjanjian lisan ini ditanyakan kepada Najib Tun Razak, dia sendiri pun tahu, tapi mana boleh Najib mengaku bahawa dia tahu. Semua orang dalam atau pun ‘insiders’ ini akan menipu dan berhelah guna menonjolkan imej sucinya dan melestarikan diri dengan watak bersih, kononnya tidak tahu apa-apa dan tidak bersalah.

  Jikalau Abdullah Ahmad Badawi perampas pertama jawatan TPM daripada Anwar, maka Najib ialah perampas kedua jawatan TPM daripada Anwar. Dr. Mahathir telah mengaku bersalah, tetapi dia belum diberikan kesempatan untuk memohon maaf.

  Abdullah dan Najib yang sedang mabuk kuasa sudah tentu dikhatamkan hati mereka itu buat masa ini untuk mengaku bersalah, apatah lagi untuk meminta maaf. Syahadan, demikianlah nilai-nilai hadhari itu.

  Sekolah Pemikiran Jalan Pahang Barat,

  http://www.glaxies.tk

 3. globalmalau berkata:
  Nie yang best…globalmalau fwd OptionsDisable Get Free Snap Shots My Account Global Dashboard Tag Surfer My Comments Edit Profile Contact Support WordPress.com Log OutMy DashboardNew PostPress ThisBlog Info Random Post Subscribe to blog Add to Blogroll Report as spam Report as mature* SUSAN LOONE’s blog * “may the truth save us all” « What now, Opposition? “Goodbye Sam” from Comedy Court » Who says the people accept Najib? (update) (You could really ‘tell’ who is/are behind this guy) Who should succeed Pak Lah? “Najib won by 26,000 votes and this is much more than in 2004 when the BN was very, very popular. On the other hand, Pak Lah – who had a majority of 18,000 before – only has a majority of 11,000 now. The fact is that he lost a number of votes. And there are not many people who have improved (their majority) since 2004.” (Mahathir Mohamad, 9 March 2008). I knew I couldn’t trust the results of the elections to be due to ONLY support for the Opposition. It isn’t like that at all. From very early, especially when I saw glimpses of it in pro-Umno, pro-Mahathir bloggers (some pretending to be neutral), I knew Mahathir would have a hand, a big hand in this elections – he’ll get his supporters to throw out Abdullah Ahmad Badawi and bring in his beloved Najib Tun Razak. So, people, don’t be too happy. You did well, giving the Opposition 49 percent of the popular vote this time. But the bigger fight is still on, especially if Najib actually becomes PM. Then May the TRUTH really SAVE US all! I knew exactly what ex-PM Mahathir Mohamad will say at the aftermath of the elections: 1. He will ask badly beatened Umno President Abdullah to resign. 2. He will complain about all his projects not being carried out. 3. He will ask Najib Tun Razak to be PM. True enough, this morning at his 11am press conference, he did exactly all the above. He said “Najib’s resounding victory in Pekan and the performance of his homestate Pahang means that people accept the DPM”. (Rocky Bru) EXCUSE ME, WHO SAYS THAT “THE PEOPLE” ACCEPT NAJIB? As far as I know, only the people of Pekan accept him and that is also open to inquiry. A 26,000 majority? Please dont shove Najib down our lives. Then really, we’ll have a 100 years of UMNO! This entry was posted on March 9, 2008 at 11:20 pm and is filed under ELECTIONS GENERAL . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed You can leave a response, or trackback from your own site. 158 Responses to “Who says the people accept Najib? (update)” wits0 Says: March 9, 2008 at 4:15 pm I don’t think many wants this parting gift from MahalDeal. Pang HC Says: March 9, 2008 at 4:22 pm Rerun of 1969 -Razak/Mahathir/Ghazali staged coup against Tunku after Alliance’s heavy loss. It’s one full circle – Mahathir/Najib staging another coup against Pak Lah – this is a sinister plot of getting rid of Pak Lah with Najib ala UMNO style and a reasserting of Mahathir’s influence. We don’t need Mahathir to teach us how to discern — Najib will be a nightmare! Vaseau Says: March 9, 2008 at 4:40 pm Be afraid…be very afraid. A NATIONAL ALERT may be necessary. Mahathir wants to put a proxy in place… to take this country back to the Dark Ages of his tyranny. That must NOT be allowed to happen. If anything, Mahathir and his ilk must be forced into permanent retirement …out of sight and out of mind. Badawi has helped move this nation forward in his own unintended way. He must be allowed to inch us forward towards a true Malaysian Malaysia simon Says: March 9, 2008 at 4:42 pm Let Mahathir continue to dream on! Should the East Malaysians DUMP BN and swing the 40 plus parliament votes to BA……… the BN is dead ……and Anwar Ibrahim will be the next PM. and Mahathir’s statement that Anwar is dreaming will be wrong! and the reason the East Malaysians are not doing that now is that they are sharpening their knives for more benefits from the Federal Government. Our East Malaysian brothers and sisters are actually VEYY UNHAPPY with the Federal Government! The “swing” may happen after Pairin retires as the last time he did that it was very painful for him. Most people dun think he has the courage to “swing” a second time. lim Says: March 9, 2008 at 4:53 pm I don’t see how Mahatir’s rules were any better than Pak Lah. It was equally corrupt. It was Mahatir’s mastery of racial politics, playing one race based party against each other that kept him in power for so long. Pak Lah’s undoing is because he is not such a master in racial politics plus the people of Malaysia have also moved on from racial politics. You can only fool the people so many times . It has been half a century since independence and it is time to really create a united Malaysia for all races!! Timcumstimely Says: March 9, 2008 at 5:00 pm No one from the UMNO will be a good leader. talking about Najib, U know what his father has done? simon Says: March 9, 2008 at 5:03 pm If DSAI were to fly to KK and Kuching on monday, quite a lot of people will pee wherever they are in their pants now …….. dun matter whether the talks are successful or not! so PKR pls buy your adviser a plane ticket to East Malaysia! yh Says: March 9, 2008 at 5:03 pm try shoving najib into our throats? its now proven if malaysians want, they can throw him out of office. no, we are not arrogant. we just want a honest and fair PM to run the country effectively for all malaysians and not for cronies only. Rodster Says: March 9, 2008 at 5:11 pm As a Sabahan I struggle to accept that barisan nasianl had a virtual clean sweep. Admittedly split votes and the fear factor may have come into play, but it seems far too well wrapped up. So I expect we will hear sooner or later, stories filtering out of massive cheating. In the mean time we have to live with the reality that we have virtually no voice in the state assembly. What is that going to mean for us in the next 4-5 years. Sure hope it doent mean Sabah is going to have to endure this continueing rape and abuse….. jedyoong Says: March 9, 2008 at 5:14 pm Dunno who is the “people”. Don’t forget this is the same guy who claims to speak for bloggers…How many members in All-Blogs to date? Susan, how’s PABS? Najib is definitely a no-no. *hugz* champagne on me for my muslim friends, there are non-alcoholic beverages stenson Says: March 9, 2008 at 5:15 pm Najib got bloody blood in his hands.He is not fit to be a prime minister given his dirty politic.Ask mahatir to go to the grave.No one miss him.I would rather have Nurul as prime minister. Abdul Malek Says: March 9, 2008 at 5:16 pm Pls Mahathir, just shut up. Pencen lah gracefully … think of all the mess you have created – and we do not need another idiot shoved into our throat. No, not by you. PKR should consolidate and kick out this racist UMNO once and for all. Then charge all these people with abuses of power. Before I die I would like to see some of these scums of the earth behind bars. And thats where most of them deserve to be Harrison bin Hansome Says: March 9, 2008 at 5:17 pm Stenson, Yeah, I share your view, fully. kittykat46 Says: March 9, 2008 at 5:18 pm Nampak ular, nampak Najib, pukul Najib dulu. Lagi bahaya dari ular. Latios507 Says: March 9, 2008 at 5:27 pm There will always be corruption in Any Government. To be Honest,comparing with Pak lah’s and Dr mahathir Leadership. Dr mahathir was the Most Briliant Prime Minister of Malaysia To Exist, he Took Malaysia to be “WORLD” Class Country. Without Him, I dont think we would advance. No matter how bad Mahathir is in his Leadership, I must admit. in the End People will Bow down to Him. His Briliant, Before Mahathir Retired he made some project to Help malaysia to live to another higher Degree of Lives. No wonder his Mad when pak Lah’s uses all of the Goverment Money To use it in General Election, and not using it for the project. Pak Lah’s Never Cares about peoples Live. All he cares is about the Development of Projects, Which will give profits to the Government, AKA THE RICH PEOPLE. The Rich people will become richer, The Middle-earned People will either Fall easily or Rise, And the Poor People will Suffer Badly. You see nowdays, Cancers, Poor people will go to Paper press,hoping for Donation/Aid. But Goverment never helps them. So I know you Chinese/Indians are Mad At pak lah. But This is Malaysia, No Malayland. simon Says: March 9, 2008 at 5:27 pm I think all of you fail to see the benefits after Pak Lah falls and Najib becomes PM. Once Najib becomes PM …. further destruction of UMNO will be irreversible; and our East Malaysian brothers and sisters will throw their weight behind DSAI. Hence the ascent of Najib will be to the long term benefit of DSAI. The only worry now for PKR is ….. if and only if UMNO can kick out Najib and appoint a very credible leader. This may happen if Najib falls. Since the odds of Najib falling are very low. DSAI is on the road to be the next PM….. Hence things may not be what they seem…..PKR people should be very very very happy if Najib becomes PM in August 2008…….this path seems irreversible….and the destruction of UMNO is inevitable. Chloe Says: March 9, 2008 at 5:31 pm Correct, correct, correct. Agree, agree, agree. Couldn’t agree with you more Susan on this issue. We voted opposition but it was to teach BN a lesson. I don’t understand how bloggers like Rocky can go on harping about Dr M said this and that and Abdullah should step down for Najib. Is he a true journalist or being paid by the Najib camp? Can’t he see how clear the entire plan is. I’ve done my part, now I can only pray and hope we don’t get sucked back into the dark ages. paru78 Says: March 9, 2008 at 5:31 pm Pls dont give najib to our next PM. hancur malaysia if he is next PM simon Says: March 9, 2008 at 5:39 pm Please stop critising Najib; Najib is tainted by his own kris kissing case ….. and is hence the enemy of UMNO. Please remember that “the enemy of my enemy is MY FRIEND”. Hence Najib is the “friend” of all the opposition parties right now. There has to be a slight storm or rather as one of you has said “a dark ages” before the sun comes out shining. Look like we have to suffer a slight dark ages for a short while….. Latios507 Says: March 9, 2008 at 5:41 pm 1 more thing. I would like to See what will happened when The opposition Rules. The opposition said BN is fully corrupted and Etc. We will see what Opposition looks like,Weither its the same as BN or worst.. Zain Says: March 9, 2008 at 5:42 pm Fellow Malaysians, How is DAP not a racial party? Just by running some Indians in the elections? How is BN a racial party? No doubt that it is a combination of many racial-Based parties – which dated back to pre-Merdeka period.. – but, a true & long understanding of camaraderie had long been established since then; & all parties within BN work TOGETHER for the harmony of Malaysia ALL THESE YEARS… FACT! (* the whatever corruption by some people were NOT that of the BN party. & Corrupted people are found in ANY political parties IN THE WORLD. Cest la vie!) The Perikatan (UMNO, MCA, MIC) then was accepted by moderate, cool, professional Malaysians back then where this is NOT good for the OUSTED leekuanyew. If you young Malaysians KNOW that DAP was a spin-off of leekuanyew’s party, you WILL UNDERSTAND the True moderate Malaysian’s concerns. Remember that singapore was voted 126-0 to be Ousted Out of Malaysia (that means by ALL Malaysians regardless of race…. They OLD Folks “really know” who & WHAT that leekuanyew is. . OK, Back to current period. DAP? Their mere demands of everything chinese are those that TRIGGERED the BN coalition to have go back to the “old” race-based methods & had to correct the whatever negative “vibes” the DAP had generated just to get their Chinese “votes”, in particular. As a fair & multiracial-minded Malaysian, I blame the DAP for the Start of Using racial issues & sentiments eversince the 1986 election!!!… … The vernacular school system was dying in the ‘70-’80s as ALL Malaysians were really like One Big Family with the children all mixed in the normal sekolah kebangsaan (national school). YES – please do refer back to your parents & they’ll tell you that Chinese schools were really NOT a popular choice back then! DAP had USED this as an opportunity for them to “wake” the chinese people up saying that they’ll LOSE their “chinese-ness” unless they DEMAND for the Chinese schools and…….. the rest is history! They realized that they cannot win with just the Ultra-Chinese votes & desperately needed the Malays’ votes & had then teamed-up with PAS! BOTTOMLINE = DAP can fool some of the people (new) nowadays, but not all of the people all of the time. The truth will prevail DAP’s 1 and only intention of everything chinese. WE, the MAJORITY, and TRUE MALAYSIANS, WILL SOON FIND OUT & REALIZE. GOD SAVE ALL TRUE, PEACEFUL, MALAYSIANS. savedap Says: March 9, 2008 at 5:50 pm najib is the culprit..father & son caused BN big lost when become DPM…haha…just kidding… goldenscreen Says: March 9, 2008 at 5:50 pm This was posted by someone, and I think it is quite important: This is the victory of the people who made an informed decision against long-standing corruption and tyranny in this nation. We needed a figurehead like Anwar Ibrahim to unite the parties, but it was the people who made that smart choice – a quantum leap of sorts – to vote for change. The BN’s shocking defeat is a big slap on the face for Badawi and his present tenure is shaky to say the least. Unseen forces within UMNO are bound to play it out in the next few months to unseat him from the reins of power. Meanwhile Mahathir is getting vocal. If Pak Lah resigns, Najib will step up and it will then be back to old-style cronyism and nepotism; and worse, Mahathir;s dictatorial era will be back again to haunt us. Najib is very much worse and is a cold blooded person…Tunku Razaleigh once said Najib is neither friend of Malay, nor Chinese or Indian Not even the faraway Mongols either. Altantuuya had proven that to us in broken bits and pieces. Remember, if Badawi is forced out, Najib will take over. This is Mahathir’s agenda, and it is the agenda of old UMNO guards who irreparably corrupted this nation in the first place. And we all know what Najib stands for…Altantuuya, multimillion (whopping $500m to be exact) defense contract fees and what not and getting away with murder for all that. Mahathir just held a Press Conference to push his own selfish agenda (he thinks and acts like he is still the Prime Minister in charge!!), and by proxy, to pave the ground for his son Mukhriz’s ascension to power. Standing next in line to Najib. But foremost, he would want Najib to take over from Badawi. When he does, we can forget about Altantuuya and the RCI into the heinous VK Lingam tape scandal. And it will be a return to strong-arm rule all over again for Bolehland citizens. We are not supposed to allow that to happen. That’s why we voted in the BR to change all that. It wasn’t Mahathir who stomped the country for change. It was Anwar. To pre empt Mahathir making a comeback the back-door way, we need to install Anwar back into Parliament. To do that Badawi must show magnanimity to his arch-foe of yore. He must befriend his old enemy to beat off a bigger threat. The tide has changed somewhat, psot-GE12, and it’s going to be tougher than it seems on the surface. Many will see this election’s results as a vindication for the BR, but other disgruntled Umno members like hidden-agenda Mahathir, watch-and-wait Najib (and impatient Khairy) will see this as an opportunity to grab power and the booty that comes along. The next few months will see Mahathir staging a “hidden-dragon” coup to oust Badawi from the hotseat. Najib will bide his time before his next move, smiling behind our backs now like the “crouching tiger.” Just watch and see. Pak Lah, to redeem himself from the GE12 debacle, now only needs to do two things foremost. The first thing Abdullah Badawi needs to do is to clean up the mess of a corrupt judiciary and the sycophantic media of the old guard dating back to the 80s. Corruption will always exist, but the judiciary and the media in any democracy acts as the first and last line of defence watchdog. Instead, we have had lapdogs barking against the voices of the people for too long. The shocking mediocrity of the mainstream media is pathetic. The corruption of the judiciary is endemic. Both already rotten to the core and beyond repair. A complete overhaul of the rot and decay is not out of place. They still have not come to grips with the new political landscape yet. It is important that members of the old guard from Mahathir’s era are not allowed to worm back in. We should start from a clean slate. Such a move per se will checkmate any of Mahathir’s hidden agenda plans, post-GE12. It is in the national interest that Badawi do just that. A saving grace in his swan song, unshackling the good citizens of this wretched country from the twenty-over odd years of Mahathir’s godforsaken reign where the integrity and sanctity of our institutions were ransacked, raped and plundered with impunity. R WIN-WIN LAH B4 U GO, BADAWI!!! REINSTATE THE RULE OF LAW (PURGE THE JUDICIARY OF DEADWOOD N DRIFTWOOD). FREE THE PRESS N REPEAL THE ARCHAIC PRESS LAWS N ISA (FREE THE HINDRAF 5, I BEG OF U) goldenscreen Says: March 9, 2008 at 5:57 pm For me personally, I think the next GE will be tougher. You will see many erstwhile friends in cyberspace turn into enemies as they will show their true colors as members of UMNO’s Old Guard camp (aka Mahathir and Najib). That was why I thanked god that Khairy didn’t lose at Rembau. We still need him to fend off Najib internally inside UMNO. This GE may have seen the people’s awakening with help from cyberspace, but next GE will see a full scale war in cyberspace between pro-Mahathir bloggers and anti-UMNO bloggers. So be careful everyone. The biggest battle for Malaysia’s future will happen at the next GE, whether we want to return to the dark days of Mahathir and UMNO Baru or stride forward towards a bright future of freedom. Your choice. Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 5:57 pm >>>They realized that they cannot win with just the Ultra-Chinese votes & desperately needed the Malays’ votes & had then teamed-up with PAS!<>BOTTOMLINE = DAP can fool some of the people (new) nowadays, but not all of the people all of the time. The truth will prevail DAP’s 1 and only intention of everything chinese.<<<<<<<<<>>>>>>> With regards to what was ‘agreed’ since ‘Merdeka’, I’ve 2 comments. 1. What exactly was agreed? The original federal constitution or the one now which has been changed by UMNO hundreds of times? 2. This is a modern world. Everybody’s had some education and have had to compete globally. There really isn’t any place for a ’special’ class of citizens and an underclass. I’m not sure what you consider as fair, but to me, there is no place in the concept of basic human rights and simple common decency for anyone to be regarded as superior or privileged simply because of the accident of birth, rather than virtue of deed. The way forward for Malaysia is simple. Those in need and those in distress will be aided, protected and succoured. Those who are not in need, simple fend for themselves. The colour of their skin and the religion in their hearts makes not one bit of difference. That is true unity. If you have not yet understood that… then the new dawn aside, you and I have a problem. As for the ‘merdeka agreement’… that is the past my friend. Just like you cannot in this day and age, morally and legally lynch a Japanese person whose grandfather chopped your father’s head off – the younger generations of Malaysia cannot be forever bound, without limit, by the unfair agreements of their forefathers which run counter to basic justice and common decency. You teach me how do I explain to my children that they are lesser citizens compared to some of their classmates and friends, simply because they were born the wrong race? I cannot. And I will not curse my children with having to explain the same thing to my grandchildren. jaffar Says: March 9, 2008 at 7:29 pm In response to comments by:[Zain Says: March 9, 2008 at 5:42 pm ] Dear Saudara Zain, 1) In this unprecedented moment of our nation’s history you seem to be content digging for “skeletons” in the proverbial closet… I think DAP has moved on… and have successfully attracted many young intellectuals that want to look beyond race based politics. I think they realise that if they are to be relevant as a political party in today’s climate – high on the agenda would be the eradication of corruption practices, better transparency in the govt, and a fairer lot for all Malaysians – not just for the chinese… In any case, after PKR’s scathing success in PRU12, I believe the multiracial party model is here to stay. Therefore DAP will do well to take cognizance of this as they can no longer depend solely on the racial card – should they ignore this they will do so at their own peril! 2) …And since you did raise the issue on DAP being the instigator of racially motivated politics “back in the 70s and 80s”- I feel you are giving a one sided perspective to what is really a multi-dimensional issue. Ask yourself – wasn’t the issue of vernacular schools raised against a landscape of “nationalism” in the region; namely in Indonesia? There was certainly a fear amongst the older chinese generations that this would lead to their culture being “diluted” or losing their identity… which I suppose is a natural reaction especially when a large number were 1st generation immigrants from the “homeland” (China). While there is some merit in what you infer, I however find it hard to accept your rhetorics on “… ALL Malaysians were really like One Big FAMILY with the children all mixed in the normal sekolah kebangsaan (national school)…”. Were they really one big family?? How then could one son be given scholarship when he scored an aggregate of 30, whilst another not receive one when he scored 10 for SPM (or MCE in the 70s)?? Put yourself in his shoes… how would you feel? I did, and I didn’t like how it felt… I think that this factor in itself is where the the fundamental flaw of the NEP lays… while it certainly did its job to improve the lot of the then largely impoverished rural malays; it has now been abused to a degree that no decent Malaysian can tolerate. (E.G: Buying a new home: I can understand the NEP benefiting “working class” malay buyers – but how do you justify it if that home was a luxury home costing millions? Doe the affluent malay need such benefits from the NEP? Wouldn’t it be better that such benefits were extended to other impoverished non-malay Malaysians?). This is but one of many other examples that I can readily think of. So to respond to your comments that DAP is largely responsible for racial based politics – I have to differ on my opinion. What you have identified is merely the symptom – the root cause is more likely the callous way that the NEP has been managed by the ruling coalition; plain and simple. I’m trying to steer clear of accusing any one party for a “hidden racial agenda” – I guess the message today is that the Rakyat will no longer tolerate poor governance. So Saudara Zain, if DAP so much as plays the racial card again, rest assured a the Rakyat will rise again. But for now the Rakyat has voiced its intent – please move on as well – the racial card should not have a prominent place in Malaysian society anymore. The Hawks and Doves will always exist, but it is up to responsible Malaysian like you and me to ensure that we continue to voice our concerns as one common “Rakyat” – Power to the plebians!!! I remain, a true, peaceful Malaysian. new Sarawak BR Says: March 9, 2008 at 7:30 pm SOS. Please inform the BR juggernaut to Sarawak and inform those coward MPs controlled by our corrupted CM (Taib) to dump him on Monday. If that’s enough to command the 2/3 majority after the switch, thane Malaysia will have the new dawn. The tide is turning. Carrie Says: March 9, 2008 at 7:33 pm True. Very true. I believe that the mistake was done when we gained Independence. No, I’m not against it. It’s just that a Chinese politician should have been given a chance to be PM for a term. That way, we (the people) will be able to choose carefully. Hah! I agree with Spirit_61 a hundred percent. P.S. If Mahathir said that, why didn’t he elect Najib (instead of our current PM) before he retired?? simon Says: March 9, 2008 at 7:33 pm seantang you make it so complicated… Its so simple really…. Those who work extra hard must be rewarded. Those who work MUST be able to earn a living and should not starve. Those who are unable to work must be ASSISTED. This is not socialism. This is capitalism as even dogs know how to share food what more since we humans believe in a GOD BUT THOSE WHO DUN WANT TO WORK AND ARE LAZY SHOULD NOT HAVE FREE FOOD. jaffar Says: March 9, 2008 at 7:54 pm 2/33 majority for the BR??? Belum lagi kut…? Got to prove itself first lah. The rakyat must be discerning – lets not get sucked into the euphoria of this recent elections. You have a forum going here… build ideas for our future that can be measured against pervasive socio-economic and cultural growth and equity. Now that Rakyat got “suara” – lets use our head, not our heart… or else back to square one d… Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 8:05 pm ::P.S. If Mahathir said that, why didn’t he elect Najib (instead of our current PM) before he retired?? :::: aiseh.. The Good Dr thought if he annoint a weak man – then dia bolih main dari belaKang. (not anwar’s idea or hobby Then the weak man developed a brain & said ‘no’ to a few of his projects. So he was shocked. tHence the Vendetta. Now the dr also main dari belakang but from a much further distance,,, jolok2 everynow & then to stoke the fire of the already burning ambre. taishan Says: March 9, 2008 at 8:12 pm So soon after the PRU and the BR monyets are already aping their BN masters. They’re all agreed that only a Malay should be the next Perak MB. “Regardless of race, color or religion ” Ha.. ha.. in your fat dreams. Druggies will be druggies. Still dazed from Ketuanan Melayu. Something for you BN clowns to get back at your nemesis ! simon Says: March 9, 2008 at 8:17 pm Full human rights for everyone in Malaysia…thats the aim. Some shiver at this thought. Some oppose awarding full human rights to certain races in Malaysia. Some people shiver at the implications for Malaysia. Thats why the BN gomen has never signed any UN or international human rights treaties. What they dun realise is that once human rights is not awarded to everyone, there is a social and economic penalty. People in Malaysia has not been allowed to achieve their full creative potential. And that is very sad. very sad indeed. This again reminds me of Sudirman…. many years my senior in Universiti Malaya. I was not there at that time but the incident was still very fresh when I was there and the story was much talked about. What happened was that there was one day Sudirman got onto a stage inside UM and scolded his teacher/lecturer sitting in front of him in the front row. He said that singing was what he really wanted to do and he never wanted to become a lawyer or rather a Bumiputra lawyer. Now scolding your teacher is a very great sin….at least in those days. (now students beat their teachers..thats a subchapter) Why was he pressured to become a lawyer? Who pressured him? Why did he feel that he has to oblige? Why is there a blind need to create ratios and quotas just to make sure that there are Bumiputra lawyers? This are the questions we need to ask. Why was he not left alone so as to achieve his full potential and not waste his best years wasting away in UM? Who says that lawyers are better than singers… a think tank? a foundation? Who determines the fate of a race? Can an individual determine his own fate? Of course those heady days are over and …. or are they? If indeed then that those days are over then…. why did the gomen NOT sign any Human Rights Treaties and award full human rights to all Malaysians? Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 8:21 pm Nothing wrong with a Malay as Perak MB Penang CM/ViceCM: DAP/PKR Perak MB/Naib: PAS/DAP Selangor MB/Naib: PKR/DAP … pass the power (powder) around & share the stuff,,,, use it sparingly & wisely. EddieTheHead Says: March 9, 2008 at 8:23 pm I always wondered, why is it when Melayu kalah mesti gaduh? In ‘69, Melayu kalah, so gaduh. Takkan orang menang nak gaduh? Kan? Then I realised its not orang Melayu yang nak Gaduh: Its UMNO! UMNO tak tahan malu kalau kalah. Even now, I am afraid, there are forces working to stir trouble, and its from UMNO! Meanwhile for the Melayu, winning or losing is part of life, no problems – “menang kalah adat pertandingan”. You ask any Melayu, and he/she will say: “Menang jadi arang, kalah jadi abu” So if anything happens, look towards UMNO and please don’t blame the Melayu you meet on the streets! gracec Says: March 9, 2008 at 8:29 pm Zheesh …… can someone just start investigating on that old megalomaniac’s financial affairs as out of 50 years of absolute BN power, 25 of which were unrivalled corruption and plundering of the nation’s wealth, he has the cheek to ask Badawi to now resign & to take responsibility for BN’s implosion ? The seeds of such implosion were not only planted but watered and fertilized by that old tyrant !! He viewed the legal profession with utter contempt, emasculated the judiciary and set himself up as the legislator, executive & judge !! Anwar Ibrahim will savour this “dendam” for a few life-times – hahhahahahahhahahahha !! maria Says: March 9, 2008 at 8:38 pm Jaafar, well said! I support you unlike the saudara zain! Timcumstimely Says: March 9, 2008 at 8:48 pm I beleive Bodowi’s administration is incompetence but at least he’s a gentleman to step down without creating chaos. I fthis would have been Najib Tun Razak or his late father (remember May13th, when the Malays are exonerated and given the punishment of a shoplifter for murdering the Chinese). Now, don’t anyone, I mean anyone, humans or animals, who even cums as early before any entry, tells me Najib Tun Razak who once waves the keris in the air threatening to bath it in Chinese blood is not a racist. EddieTheHead Says: March 9, 2008 at 9:07 pm “Pesuruhjaya PAS Ahmad Awang memberitahu Malaysiakini … calon menteri besar itu mestilah seorang berbangsa Melayu dan boleh dipilih daripada sembilan wakil rakyat PAS dan PKR.” Aiyo! What crap is this lah? Bring in bangsa2 pulak! simon Says: March 9, 2008 at 9:19 pm #“Pesuruhjaya PAS Ahmad Awang memberitahu Malaysiakini … calon menteri besar itu mestilah seorang berbangsa Melayu dan boleh dipilih daripada sembilan wakil rakyat PAS dan PKR.” Aiyo! What crap is this lah? Bring in bangsa2 pulak!# Maybe thats an old model 286 computer with ROM memory that cannot be reprogrammed anymore? Maybe its time to upgrade to a better model computer? Faris Says: March 9, 2008 at 9:20 pm All said and done. Najib is not the factor is he is move-up as the PM. He’ll be made a tool conspicuous only to TDM to help the latter to redo what Bodohwi has undone. Can u c the ubiquity present of TDM? If for the good cause, are qualms necessary! loony Says: March 9, 2008 at 9:21 pm Hmm Mahathir has been in power since Tunku Abdul Rahman’s time and is still in power now. During the Tunku’s time, Mahathir orchestrated the movement to push him out of power and four prime ministers and decades later, Mahathir is still in power trying to push Paklah out. The only PM he didn’t manage to push out was Tun Razak, who beat him to it by passing away before he could make any move. Then of course Tun Hussein got pushed out by Mahathir as well. Mahathir pushed himself out in 2003. He really outdid himself. zizan Says: March 9, 2008 at 9:22 pm for Eddiethehead, it might be a big controversial to have a DAP as mentri besar. UMNO will use this as a big weapon to get back perak state in the next GE while pas and PKR malays will suffer some seats. then there will be racial problem in the state. but it good to have DAP as first timbalan mentri besar in perak Drachen Says: March 9, 2008 at 9:28 pm Remember that RAHMAN prophesy? lawrence Says: March 9, 2008 at 9:28 pm Hi Sabah Rodster, you will find out soon that you people there would be stripped more th zizan Says: March 9, 2008 at 9:30 pm najib has a big support from UMNO member to be new PM as people say he is strong enough compare to pak lah which is so influenced by his menantu khairy. but they do not realize how people especially from opposition supporter hate najib so much. for me i rather like pak lah than najib as a pm truth12 Says: March 9, 2008 at 9:31 pm Well to all rakyat Malaysia well done guess our complaints and disgruntled voices finally being heard throughout the nation well thanks to the govt. media for giving us this opportunity.?!?!? Hey when our voices is not being heard then we are forced to cast the ballots : ) In this historical swing in votes also see Malaysians are finally getting smarter and educated hey i’m not saying all BN is bad as you know running a country has always been the leadership if you know what i mean. This also see a stepping stone to a more mature Malaysia and as a develop nation there is no such emphasis in race, religion or differences so a nation can work as one can as this will be the only way to advance. Look at the election we can change a government if we work as a rakyat. Well lets hope we are moving to another level as a nation. And pls stop all this bickering of politics as we are not politicians who cares as soon as they don’t perform well just vote them out of office as simple as that so go Barisan Rakyat…power to the ppl. lawrence Says: March 9, 2008 at 9:33 pm sorry Rodster, I am trying to say that you people there will soon be stripped more than naked, all the land will go to the Lingam gangs and you people will become SABARhan Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 9:41 pm Najib as PM – becareful what you wish for. Looks like Badawi ’s durian tree is being shaken very hard. Najib is going to catch that durian runtuh. I ‘d personally like to see Pak Lah retain his durian & THEN catch those 18 ikan Jerung B-E-S-A-R. Anyone still remember.. he was going to come in fresh & clean up the najis. never happened. sh1t. now all those sh1t will come back. Now if he can clean up & vacuum the place kkow koww he would also be doing himself a favour but with that c4 guy holding all the ace cards – i think the durian is only hanging on by a thread. sm Says: March 9, 2008 at 9:42 pm “Azizan, 64, said he was expected to take his oath of office before the Sultan of Kedah, Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah, at about 3pm. The selection of the Kedah PAS commissioner as the Menteri Besar is in view of his position as leader of the party that has the majority in the State Legislative Assembly in the 12th general election yesterday.” – NST Online 9/3/2008 Double standards?! sm Says: March 9, 2008 at 9:45 pm Even if the MB for Perak is not from DAP, why should it be from PAS? Consider this, PAS won the least number of state seats in Perak compared to both PKR and DAP. jaffar Says: March 9, 2008 at 9:58 pm cheers Maria, good to hear from like minded ppl… kita semua sama2 membentukan mayarakat “berpikir”… jgn emo sgt, problem nanti… The False Prophet Says: March 9, 2008 at 10:00 pm Badawi may be a bad leader, but Najib is another devil awaiting. Those who have no problem with Mahathir’s rule with probably have no problem with Najib. Both are ’syaitan’ dan ‘iblis’. zizan Says: March 9, 2008 at 10:00 pm it might be there is no suitable candidate from PKR to be the new MB. some strong pkr candidate lost by slim majority in the election like mustafa kamil ayub who is fomerly director of majlis perbandaran manjung simon Says: March 9, 2008 at 10:01 pm aiyah sm….. dun u know that reporting is always distorted? DAP and PKR are no fools. They will not give away a state for nothing. With their limited resources their plan is as follows:- DAP will concentrate on Penang PKR will concentrate on Selangor PAS can take Perak. If you study Management Theory, you will know that you need to focus and concentrate your resources. The Rakyat is ONLY giving them this ONE chance to perform and if they screw this up …next election will be payback time. As somebody has already said and everybody knows DAP and PKR are stuffed with professionals and graduates and as such they know what they are doing…. Once they succeed then more people will join the parties and they can handle more states. Thats how it goes man…. share and share alike mah! everyone get one and they will cooperate again next election…. seantang Says: March 9, 2008 at 10:05 pm share and share alike? You mean DAP is going to be MB for Kedah or Kelantan? Or are those 2 states not eligible for ’sharing’? Bollocks. sm Says: March 9, 2008 at 10:05 pm I agree share and share alike. However, bear in mind PAS already holds Kedah and Kelantan MB posts. This form of sharing is questionable. Plus, DAP might have a lot of explaining to do to their non-Malay voters. But just my opinion… otbb Says: March 9, 2008 at 10:06 pm I hope Mahathir will shut up and get ready to fight Anwar in Permatang Pauh in the coming by-election to prove that he is more popular than Anwar. The loss suffered by BN is partly due to the so-called legacy of Mahathir. sm Says: March 9, 2008 at 10:08 pm Exactly seantang! With Perak given over to PAS, that would mean PAS 3, DAP 1 & PKR 1. I think the term “Share and share alike” should be addressed to PAS. Charlize Says: March 9, 2008 at 10:13 pm Jaffar I salute your view and responds to Zain. I’ve been wondering for so long why some Malaysian are given privileges over others eg: quota on students attending local university, cheaper house price and etc. If this thing keeps going I dont see there will be a one Malaysian for Malaysia and the racial thing will never stop. zizan Says: March 9, 2008 at 10:15 pm as i know, Perak Pas Liaison Secretary Ir Mohamad Nizar Jamaluddin which is says to be new perak mb is a also a professional in engineering. may be this is the reason why he be chosen and not from any pkr candidate simon Says: March 9, 2008 at 10:15 pm sm, in terms of economic activity i.e. state GDP, Kedah and Perak combined is just a fraction of Penang today. Though Perak is expected to grow in the future. On this basis, IMHO PAS is not getting a good deal. Also DAP felt that they have a higher chance of retaining Penang come next election if they dun screw up thats why they can pass Selangor to PKR and PKR is more than happy as 60% of economic activity in Malaysia is in Selangor though of course that percentage is expected to fall. ahmad Says: March 9, 2008 at 10:16 pm Yes, i agree, Najib, has been involved in major purchase of arms, whereby his cronies and him have cheated the government together with the BN goons, dont forget the C4, case, Mahathir could be up to no good, trying to bring in Najib, to cover his tracks,,, Malaysians of all races,, the war is just begining to not rest,, we need to get rid of all these corrupt politicians,,,scum of the earth,,,,,, sm Says: March 9, 2008 at 10:17 pm Here we practise special privileges for the majority. Until we start practising a true meritocracy system, there will always be in-fighting among ourselves instead of competing as one globally, and thus continue to fall behind globally. Zain Says: March 9, 2008 at 10:23 pm Maria, continue thinking just on the surface/one-side. Simon, what’s so wrong with PAS’ saying that? If you’re a Malaysian, you’d definitely understand all the adats, etc. that we have with our Sultan. Oh… forgot!.. It’s either you’re too young to understand & respect for the others’ ways & traditions, or, you’re not really a Malaysian at heart & just don’t give a damn to even try to understand & think unselfishly about the locals. Btw, why can’t the ultra-chinese DAP put some Malays in the election if they’re so advance & so forget the past & so forward looking, etc.? Goodnight Malaysians. jaffar Says: March 9, 2008 at 10:24 pm haha, spot on seantang… bollocks indeed! As sm also mentioned, DAP will have a heck of a time explaining to their voters who gave unstinting support in perak! As a neutral observer – I’d summise that its poor strategy to give up the high ground… especially when the terms of reference amongst the BR parties are not even clear on this particular matter… sorry simon, a bit of naivete going on there… zizan Says: March 9, 2008 at 10:28 pm the situation in perak now is the people especially malays are still in big suprise for the change of the state goverment and many malays mp will in opposition seat in the state assambely. i think PKR and pas shoud win more seats if the people already know that they will have new goverment formation. PKR and pas also lost in certain seat that they had won in 1999. seantang Says: March 9, 2008 at 10:32 pm Zain said:”you’re not really a Malaysian at heart & just don’t give a damn to even try to understand & think unselfishly about the locals.” >>>>> Sigh… I have to ask… what locals? And by extension, who are you implying as being ‘not local’ then? Adats etc aside, this is a democracy, is it not? Your arguments are beginning to stink of more and more ketuanan as you dig deeper and deeper into this pit you’ve dug for yourself. Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 10:34 pm ::: Btw, why can’t the ultra-chinese DAP put some Malays in the election if they’re so advance & so forget the past & so forward looking, etc.? Goodnight Malaysians. ::::::::::::::::::::::::::::::::: The answer is very simply this – the DAP has an alliance with PKR. So if you ( a malay) want to vote for the opposition – you vote for PKR lah. In the past DAP rocket brand is not very useful in Malay population areas & few MALAYS want to join DAP (for fear of being labelled `traitors`) although there were several notable exceptions in past elections. simon Says: March 9, 2008 at 10:36 pm Actually I adnire DAP’s decision. Penang is not all rosy after 18 years of Gerakan otherwise there would be no need to give RM1 Billion and get back RM350 Million. As I stated earlier DAP is in no position to manage Perak. Even PKR may have felt that they have a handful with Selangor already. I disagree with you Jaafar,,,, you are thinking of POLITICS only. We are talking state management of resources. Whether the Rakyat eats grass or not will depend on how the state is managed by the political party. Zain Says: March 9, 2008 at 10:38 pm ahmad, Yeah, like everyone is so perfect!.. C’est la vie – there’s no politician or government in the world that is perfect. We need someone who’re supported by the majorities & could bring the country up in many aspects (economics, harmony, peace, spiritual, etc.). Life in more than just mere politics! Whoever can bring Malaysia good, & ALSO in the face of the world, respect & confidence in all aspects (including south-south, oic, islamic & non-islamic countries), like our Dr. M, that’s GREAT! You can bicker & talk/write bad about him BUT, Like it or not, leaders worldwide acknowledged him as a True World Leader. Hope Malaysians will really Wake up & think positive of other people, & not keep on bickering like Anwar Ibrahim always wanting revenge or whathaveyous on Dr. M. Just grow up, be objective & think of the Country, for once. Life is more than mere politics!! Ciao. jaffar Says: March 9, 2008 at 10:40 pm simon says “in terms of economic activity i.e. state GDP, Kedah and Perak combined is just a fraction of Penang today. Though Perak is expected to grow in the future.” …I somewhat agree with simon’s take on economic indicators for perak – due to its geopraphical location (i.e. smack between Pen and sgor) I believe it has always been the govt’s intention to bring dev Perak by feeding off the industrial/ techno hubs of Penang and S’gor – though I think there’s little to show for it…so maybe this could be an opportunity for the BR to earn some feathers in their cap…. However to achieve this BR needs to be able to collaborate closely!!! Awal2 sudah in-fighting, susah lah… Spirit_61 Says: March 9, 2008 at 10:41 pm HAHA i think kelam kabut chaos reigns now in Perak because they never envisaged they will win this big let alone forming state government. Maybe they have to draw lots. or flip a coin. DAP – focus Penang PKR – Perak / Selangor PAS – kelantan & new franchise in Kedah. Put some resource into Terengganu & Perlis. Johor – wtf happen there eh? even with the chua soi lek saga – nothing moved. Not in urban areas like segamat/kluang/muar/tampoi/JB/mersing wtf wtf wtf. surprise Johor Kia Sway Siaou bor lam par to stomach winds of change. simon Says: March 9, 2008 at 10:47 pm Furthermore PAS has got off to a flying start. Either increase revenue or cut costs. Being realists PAS has already announced the first cost cutting measure ahem ahem ahem. but I think it will be well received by the Perak’s beloved Sultan as evident by the recent Royal wedding. ahem ahem ahem. kc Says: March 9, 2008 at 10:57 pm I’m chinese but i can see why MB of Perak has to be Malay. First of all Perak population majority is Malay. Although DAP won more seats they know most Malay of Perak will not be able to accept a chinese MB. So the best thing is to pick a PAS or PKR man as MB. This is a compromise between all three parties. Lest they want the malays to vote for BN the next election. They are thinking of the future. Although we have been independent for 50 years,its still to hard for many Malaysian to accept a leader without looking at his race. Look at America, Obama is the first black with a chance at the presidency, a scenario which is unthinkable even 30 – 40 years ago although America is independent for hundreds of years. I truly hope one day we will come to this stage but for now I understand its not possible yet.The wind of change does not happen over night. It takes so many years of sacrifice,understanding and education for America to progress to this stage. We too are on this journey and it may take many generations for this to happen. So for now we compromise for the interest of stability of Perak and the Barisan Rakyat. Johnny Says: March 9, 2008 at 11:06 pm Zain, “Btw, why can’t the ultra-chinese DAP put some Malays in the election if they’re so advance & so forget the past & so forward looking, etc.?” I think you’ve got it wrong. DAP did field Malay candidates in the election. Maybe you were too emo by your chauvinism to think otherwise. Now why don’t we see that happening in UMNO? Please get your facts right, bro. simon Says: March 9, 2008 at 11:27 pm To Spirit_61, You will need to understand the Johor and Pahang Chinese well and the Chinese Clan system and the history of the Chinese in Pahang and Johor The Johor and Pahang Chinese will only move if MCA is really really really stupid. So far MCA while not that smart is not that stupid either. As such let me tell you and assure you that Pahang and Johor Chinese is not expected to move even for the next few elections. You can forget about it. We can bet 10 sen on it. Alvin Says: March 9, 2008 at 11:40 pm This is a piece of sheet accummulated and about to burst for his appointed successsor to clean. kittykat46 Says: March 9, 2008 at 11:43 pm I hope/wish someday Malaysians can look at a leader for what he/she is and stands for, and not worry about race and religion. I believe the results of the March 8 elections have helped to start to move the country in such a direction, but it will be a long journey. Whether DAP/ PKR / PAS can carve out workable solution in Perak will have a big bearing on this….both Perak voters and the rest of the country will be watching. jaffar Says: March 9, 2008 at 11:49 pm kc wrote:”I’m chinese but i can see why MB of Perak has to be Malay. First of all Perak population majority is Malay”… finally, some words of sound reason… good on you mate!… To be a bit ideological … I think the whole idea is finding a fine balance – democracy is a process of evolution; you can’t change things overnight. If BR get it right then there should be place for all idealogies to exist within its eco system. The fact that there’ll be conflicts and debates is expected… that’s proof that democracy is alive. So I guess the really BIG question is – are WE, the Rakyat matured enough as a society to understand the underlying issues and dealing with it? BTW, hate to rasie this… but I get the feeling that some contributors (chinese/ malay pun sama saje) in this blog ARE downright racial… too much “kutuk mengutuk” going on lah… this, being a predominantly chinese site, I’ll tell you what’ll happen – malay contributors will get fedup with the “stick” they’re getting and move onto friendly sites (who knows maybe with a PAS moderator) – naturally they’ll then pour out their frustration on this”chinese” site… blah, blah, blah and you find yourselves in this vicious cycle of racism over and over again!! if you guys really want a change in Malaysia then this ain’t the way to move fwd dude… challenge the idea, not the person! david Says: March 9, 2008 at 11:53 pm it is time to change the gov….let us look at the USA, they change gov if they lost the election. There is no such thing that Malaysia will only progress if BN stay in power. Other party may do a better job. I am not supporter of BN or any other party. david Says: March 9, 2008 at 11:57 pm who care abt the position of MB as long as he can bring developemnt to the state/country. If the malays want a malays MB…let it be. what we want is a capable leader to help all the race and bring developement to improve our country. david Says: March 10, 2008 at 12:00 am I dont think Najib is the solution to malaysian politic, just look at the scandals surrounding him….better appoint Tan Sri Khalid. I think he can do a better job Negarakuku Says: March 10, 2008 at 12:04 am Najib Mongolia not only plays with his guns. Don’t ever forget, Najib is the person who wanted to slay all chinese with his keris… do you remember? This is the man who is quietly promoting racism through proper education for the poor. Please bring him down in the next election. Thanks, Menteri Kebenaran Justice 4 Altantuya Says: March 10, 2008 at 12:07 am Totally agree with some of the comments here. Until Najib come clean about the Altantuya heinous murder,the Rakyat of Malaysia must be afraid, be very very afraid of this womanising umnoputra. Yes the election result has given us hope that we are on our way to achieving a united Bangsa Malaysia. Reformasi is the word & sound so sweet this morning in Malaysia! Hidup Rakyat ! dany Says: March 10, 2008 at 12:08 am i’m agree with david. as long as the person can be a good MB for all people, just let it to be no matter what party he standing for. btw, I belieive DAP still can play the bigest role for the new form govment simon Says: March 10, 2008 at 12:08 am I got this bit from DSAI on Malaysiakini “Forming a state government is not a small matter” hence I think the current arrangement looks good with DAP in Penang. PKR looking into the premier state of Selangor with Khalid in charge looks promising. PAS will be good for Kedah and Perak as they are very good in cost cutting as that is what is needed in this 2 states now. With the Malaysian and Global economy being forecast to be bad for the next 18 months PAS will do wonders in this 2 Malay heartland states. Again everytime there is a recession Taiping goes into a massive decline and PAS can handle this very well. I am sure DAP is very aware of PAS’s abilities in this area. Kim Says: March 10, 2008 at 12:14 am Tun, please don’t help us choose the next PM. You choice had always been so wrong. How could it be right this time? Had it been that all our politicians are having Pinocchio DNA, then TUN could choose for us. Because when they lie, their noses would grow. Ultimately, their conscience would grow also. greeneyesjelly Says: March 10, 2008 at 12:18 am I don’t like AAB, TDM and NTR, but be frank I doubt the history we made in GE12 will be possible if we were under TDM and NTR’s reign. That makes AAB a gentleman in this case, at least for the time being. Let’s no forget BN is still ruling and we all know who will be at the helm if AAB steps down. For one who treats Mongolian so bad I really can’t imagine what is going to happen to our country. May be it’s time for the leaders of the opposition coalition, despite busying forming their new state governments, to take a break to analyze/forecast the coming storm in UMNO and may be they can do something to influence the outcome of the storm. Lostgenerations Says: March 10, 2008 at 12:23 am Hehehehe….HAHAHAHA Tun must be playing a joke. Tun, rest Tun….need proper rest. Yes, we can listen what you say. You have freedom of speech with us, tell us about the old times and what not. Unlike your own party who treats you like pariah. Tun, we kenang your jasa. We remember Tun, we remembers a lot. Just rest. Good ideas and tips for some topic to consult with Tun also. You have leave a lot a legacy, good ones bad one…we all remember. We would invite Tun to give more wisdoms and advice, we will listen, pick what is good, or completely ignore it too. Tun, we can think now for ourselves Tun, thanks. Jimmy Says: March 10, 2008 at 12:41 am Yes, Susan, I am with you on this totally, including those who are seeing comparisons to what happened in 1969 that had paved the way to the kind of race-based politics until the new dawn that began just now. Indeed, bloggers should be vigilant on this from now on…it is the next major stage of the struggle… Lots of Mahathir cronies and sycophants are coming out now to manipulate and take advantage of BN’s lost, attributing it solely to Abdullah Badawi’s failure as a leader and denying yet again the true voice of the people saying they were fed up with BN race-based politics, not just Abdullab Badawi. And these cronies and sycophants include bloggers, some of whom are clearly itching to get back on the Mahathir gravy train that was derailed in the last four years under Abdullah Badawi. While we now want the opposition elected to office to do the right thing and work to keep the promises they made to the public in the run up to the election that just concluded, we should also be vigilant to make sure that the poisonous kind of Mahathir politics should never be allowed to pollute the malaysian landscape again. What happened yesterday is a first major step towards getting rid of all that Mahathir crap. But we should not rest our laurel. And bloggers should now take up this next round of challenge… onward with the struggle… haha Says: March 10, 2008 at 12:45 am You people DAP lovers and chinese extremists now already full of air in your head huh? You people think you now can dictate who is going to be PM huh? I think you are dreaming, your winning was due to Malays are fed up with UMNO/Pak Lah/SIL and vote for opposition but they will not abandon UMNO oe NEP. I will fight for this and it’s in the constitution. Believe me on this. Before you rejoice and basking yourself in glory of winning please do yourself a favor, asses the situation carefully. vincent Says: March 10, 2008 at 12:48 am Tun Dr Mahathir, I do not agree with you this time. Please do not decide for us, THE RAKYAT, on the next PM. No bigot is gonna win our hearts. Why can’t we have somebody like TAR again. The problem is, I can’t spot one in UMNO so far. Someone please throw me a cue. Vincent simon Says: March 10, 2008 at 12:57 am to haha, Actually some of your enemies want the NEP to be extended for ten thousand years or more maybe a million years. Quite a lot of people conclude that the ONLY reason the Chinese in Malaysia can be so successful is that they are spurred to compete and to compete and to compete and to compete… ad infinitum. This same people who are your enemies want to prevent the Malays from ever having the chance to compete at all……. Hence Malays WILL NOT BE ALLOWED TO COMPETE… this are your enemies talking. and hence the Chinese are slowly being refined to become better and better and has become globally capable. A Chinese who can survive in Malaysia can survive in any part of the World. Currently we are your ONLY friends. You may not realise it until it is too late for you. Ask any biologist in University Malaya and provided you can accept the truth from them you will learn the truth to your horror. simon Says: March 10, 2008 at 1:00 am to haha, I forgot to add….. DSAI is your ONLY friend coz he dare to tell you the scientific facts on competition……. Other people want to suppress the Malays…… kc Says: March 10, 2008 at 1:01 am Please don’t look at the race and colour of the MB. The MB does not function fully as the state government. He has the state exco committee which is like the federal cabinet. So whether its in kedah,penang,perak or selangor, the parties in the coalition will be represented in the exco committee so the notion of power being monopolised by the MB’s party is false. The MB is like the captain of a football team and remember there are 10 other players in the team. So now regardless of who is the captain, we have to see whether this team can play as a team and whether they can stand against the opposing team (state opposition and federal gov.) tuakee Says: March 10, 2008 at 1:07 am my two cents worth… I think that whether directly or indirectly Pak lah has made a choice of screwing the people in the face to wake us all up. We must remember that this is the man who wanted to jump ship in 1986 to the ” Spirit of 46″ but decided last minute not to. He is best described as a man who believes in the principles of the party and not the man at the helm. Being a malaysian of chinese origins, I too sympathize with him. He may be deemed useless by most of us or to put it more diplomatically “less effective” but personally…. if the status quo remains, he will go down in history as the man who opened up the political lanscape of our country. Why can’t we as Malaysians look beyond what has been god given since the day we were born? We cannot choose what race or religion we want to be… we come into this world without any choice and by the time we can decide we have already had more than 10 years of hard core phycological bombartment on our core beliefs. So start taking all this results in good stide. Maybe we as Malaysians can rise to the occasion and be matured not only in age but politically as well… for now all I can say is… SYABAS MALAYSIA… HARAP HARAP KAMI MEMANG SUDAH 50 TAHUN MERDEKA!! daniel chan Says: March 10, 2008 at 1:16 am “Pang HC Says: March 9, 2008 at 4:22 pm” <- AGREED. jenn Says: March 10, 2008 at 1:18 am its less than 48hrs after the GE and already, the stripes are showing. how about not taking sides? at this stage, bloggers are becoming increasingly important as watchdogs to keep the government accountable ( be it BR or BN ). our job is far from done– this is fresh start is our chance to establish a civil society that is colour-blind, just and fair. best way forward for the cyber community is to remain non-partisan, continue our work in opening more cans of worms, getting the real news out and serve our society that way. i’m from perak and honestly, i don’t mind a member of PAS as the MB. all i really care is whether this coalition can run smoothly and prosper the state. if it fails, then we know BR is just a poor counterfeit of BN. also, say if PAS isn’t successful in ensuring the welfare of perakians of all races, then DAP which won most of the seat would likely be in the forefront next GE for a larger haul although that ultimately depends on how they manage penang as well. can it attract non-malay votes? DAP can watch and learn from PAS as it enters unchartered waters. its all too early to speculate how BR will hold their fort but we should keep our fingers crossed and hope for the very best. as for AAB, for our sake, he can still turn things around and undo some of the damage he wreaked and restore some of our confidence in him before he retires gracefully/get booted out. as for Dr M, with all respect, i think he should stick to bread-making and call it a day. give us a chance to determine our own future! A.N.Tihypocrisy Says: March 10, 2008 at 1:20 am Mahathir may or may not realise that it all started when he went against Tunku Abdul Rahman (who was until then by his own admission “the happiest Prime Minister in the world”). This was the real start of money politics in UMNO – and not very long after the implementation of the NEP, the first victim of UMNO’s greed was the very bank set up to “help” Bumiputras, Bank Bumiputra. Mahathir and his UMNO (& MCA & MIC) cronies who got rich from all the money which they siphoned out of the system through sheer abuse of the NEP – and which was partly used to place him in power to take over as PM and keep him there for 23 years, as well as the BN in power for so long under UMNO – is largely to blame for all these abuses. Abdullah and Najib have followed that lead and as inheritors of that systemic abuse are also responsible as serial abusers themselves. It really does not matter whether Abdullah stays on or is replaced by Najib. If they have not learned their lesson and continue to abuse their positions, that will certainly be the death knell of UMNO and the BN with it. If UMNO and the BN and their leadership and members do not undertake the necessary self-reforms at the Federal level, they can expect to be overthrown in the next general elections. If Sabah and Sarawak desert the BN, which they should, the people will not have to wait for the next general elections for at least some hope of reform to begin. simon Says: March 10, 2008 at 1:24 am Jenn makes the most sense. We should take example from commercial world where the CEO is changed by the owners to suit the prevailing economic conditions. In boom time a CEO good in marketing is hired and in doom times a CEO who is good in cost cutting is hired. Today Perak needs a cost cutter as economy is forecast to be bad and the very best in Malaysia is still PAS and no one doubts this. vincent Says: March 10, 2008 at 1:24 am On the issue of a PAS fler being the MB of Perak despite DAP’s dominance, I don’t think i’ts gonna be a problem if he is not too much of religious fanatic. I haven’t done much reseach on this candidate but I certainly hope that he is nominated & eventually selected based on
 4. muhammad ridzuan berkata:

  sokong islam anda selamat

 5. Syamsul Rizal Sabri berkata:

  Campurtangan Kerajaan Persekutuan dalam
  pengurusan Kerajaan Negeri bawah Pakatan
  Rakyat…………huh ! gila talak ler tuh.
  Tapi kenapa guna duit Negara untuk elaunkan “penghulu BN”gunalah duit BN.
  Projek Persekutuan pun melalui mereka nih.
  Kalau ditanya pada orang BN mereka akan jawab
  duit negara duit BN lah…dan orang kampung pun
  percaya.
  Bukan bodoh tapi kurang cerdik.
  Nanti kat Akhirat bubuh dalam tong campak dalam
  neraka .Kami bakaq tong bukan bakaq kamu

 6. Sesso berkata:

  Great site.

 7. […] 10 Nov 2007 – Koleksi Foto Dan Klip Video Himpunan 100K Rakyat; « Dewan Pemuda PAS Wilayah Per… […]

 8. Juana berkata:

  Having read this I believed it was very informative.
  I appreciate you taking the time and effort to put this article together.
  I once again find myself spending way too much time both reading and commenting.
  But so what, it was still worthwhile!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Muktamar PAS

BUKTI UMNO HINA RAJA MELAYU

Kata Presiden

Kata Mursyidul Am

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 135 other subscribers
Jun 2023
I S R K J S A
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkib

Categories

RSS Harakahdaily

 • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

RSS Malaysiakini

 • Terdapat ralat. Suapan ini mungkin tidak dapat dihubungi. Sila cuba lagi.

Media AlTernatiF

%d bloggers like this: